Twitter Files och det kontrollerade samtalet

För att komma direkt till länkarna till Twitter Files, som jag ämnar uppdatera löpande när de kommer in, gå längst ner i detta inlägg. Men först en inledning med lite kontext.

I detta inlägg är det fokus på Twitter, eftersom det är en känd plattform med en bred skara användare, där censuren nu håller på att släppa och bevis för hur det fria samtalet begränsats har kommit fram. T. ex. har amerikanska myndigheter bett Twitter att ta bort 250 000 användare, huvudsakligen oppositionella får man anta, ett klart brott mot konstitutionen. Men censuren har varit minst lika hård även på annan social media, och naturligtvis även i gammal icke-interaktiv ägardirektivkontrollerad topdown-media som tidningar, TV och radio.

Drevet

Det inflytelserika etablissemanget vill gärna straffa dem som går emot deras agenda, och i den agendan fyllde Twitter en stor funktion, eftersom det är ”torget” där åsikter vädras, och med vars hjälp exempelvis många färgrevolutioner kunnat genomföras. Under våren 2022 startades så ett drev mot den tidigare hypade Teslagrundaren Elon Musk när han signalerade intresse att köpa Twitter. T.ex. tappade Teslaaktien 70% av sitt värde under det gångna året. Dessutom har skattesubventionerna upphört för Tesla i USA, men inte för andra tillverkare av elbilar. Det var även tal om doxxing, och det utvecklade sig till hotfullheter.

Mycket trycksvärta har också gått åt till att hjärntvätta folk med fasa över följderna om samtalet skulle släppas fritt, se t.ex. SVT Text nedan.

Ve och fasa om fri åsiktsbildning fick råda istället för censur, anser ”oberoende och neutrala” statliga SVT

En följd av snedvinklingen och det selektiva urvalet i media är att många av dem som konsumerar mainstreammedia tycks ha anammat åsikten och attityden att vi inte längre kan hantera yttrandefrihet och fri åsiktsbildning, att vi behöver gå bort från det. Allt enligt det klassiska problem-reaktion-lösning. Så blir det lättare att genomföra World Economic Forum’s ”the great reset”, när motståndet manipulerats bort i förväg.

När man inte tänker självständigt utan litar blint på auktoriteter och grupptänkande kan man råka ut för denna sortens tankevurpor

Vikten av Fri Åsiktsbildning

I dessa tider behöver vi följaktligen påminnas om det som vår grundlag fortfarande inleds med, och som vår demokrati vilar på:

I regeringsformen kan vi se att om man tar bort den fria åsiktsbildningen tar man även bort folkstyret. Det kan då vara som idag, att vi fortfarande har en demokrati på pappret, men i praktiken är den borta, eftersom åsiktsbildningen inte är fri, utan styrd.

I regeringsformen kan vi se att om man tar bort den fria åsiktsbildningen tar man även bort folkstyret

Det kontrollerade torget

Tänk om det kan vara så som många redan märkt, att torget var kontrollerat, och att t.ex. vissa åsikter inte fick yttras, eller vissa individer inte ens fick gå dit, eller om andra åsikter fick hjälp att spridas väldigt mycket genom att man drog dit en massa människolika dockor som upprepade åsikter och förgiftade samtalet genom hatiska och knäppa uttalanden, och placerade personer med vissa åsikter vid ingången till torget så att alla fick höra vad just de hade att säga. Då kunde man få det att se ut som att folkets åsikt var en annan än den egentligen var, samtidigt som man manipulerar befolkningens åsikter i önskad riktning. Det hindrar även folket från fri åsiktsbildning, där man t.ex. skulle kunna avslöja de lögner ägarna till stadens stora tidningar tillsammans försöker lura i folket.

Exempel på s.k. astroturfing, d.v.s. att m.h.a. fejkkonton få det att se ut som att många har en viss åsikt, i detta fall få det att verka som att sjukvårdspersonal är mycket oroade och därigenom driva på coronahysterin.

Men samtalet på Twitter var inte bara kontrollerat, utan även okontrollerat där det inte borde varit det, det vill säga vid lagöverträdelser mot barn. Pedofila inlägg tilläts i stor utsträckning ligga kvar..

Mediatystnad

I svensk media har rått så gott som total tystnad om avslöjandena som framkommit på Twitter sedan Elon Musk tog över som ägare, avslöjanden som är så viktiga för vår civilisation. Men när Elon höll en omröstning angående om han skulle avgå, vilket etablissemanget önskar, basunerades det ut.

Myndigheters inblandning i åsiktsbildningen är som ovan nämnt inte heller begränsade enbart till Twitter, utan även annan social media såsom Facebook och Instagram, vilket också framkommit i Twitter Files. Åsiktsbildningen, vilken är av avgörande betydelse för vårt samhälle, är alltså långt ifrån fri. Något man kan anta att media hade rapporterat om, om inte även den stöttade en viss agenda. Istället har löpsedlarna sedan februari 2022 fyllts med den konstanta och därmed löjeväckande smutskastningen av Putin.

Motivation

Varför köpte då Elon Twitter? Elons motivation till att genomföra köpet framgår – om man ska tro på hans ord – i nedanstående brev, där han specificerar att det är viktigt för civilisationens framtid att det finns ett gemensamt ”digitalt torg, där många åsikter kan debatteras på ett sunt sätt, utan våldsamheter” (gul markering min).

Ett led i detta är att istället för politicerad och myndighetsstyrd censur ska man nu följa vetenskapen, alltså så nära en objektiv sanning man kan komma:

Det kan man ju tycka låter sunt. Men många som gjorde reklam på Twitter valde dock att upphöra med det, då de uppenbarligen hatar fri åsiktsbildning:

Lista över företag som upphörde göra reklam på Twitter efter Elon Musks övertagande. Credit: KanekoaTheGreat

Avslöjandet närmar sig

I november 2022 började det så bli dags att kommunicera hur ofritt samtalet hade varit – genom censur och myndighetsinblandning – innan Musk köpte företaget.

Elon sade själv i en intervju nyligen att så gott som alla konspirationsteorier om Twitter visat sig vara sanna (vilket vi kan se hårda bevis för genom att nedan klicka på länkarna till de olika Twitter Files).

The Twitter Files

I skrivande stund har 10 delar av Twitter Files publicerats av 5 olika oberoende journalister, som fått tillgång till Twitters filer, och som efterhand publicerar sina undersökningar. Nedan följer länkar till de olika trådarna av Twitter på Threadreader, som ger ett mer behändigt format (man kan därifrån om man är intresserad klicka sig vidare till det aktuella inlägget på själva Twitter).

Del 1 – The Twitter Files, av Matt Taibbi (2 dec 2022)

Del 2 – Twitter’s Secret Blacklists, av Bari Weiss (8 dec 2022)

Del 3 – The Removal of Donald Trump Part One: October 2020-January 6th, av Matt Taibbi (9 dec 2022)

Del 4 – The Removal of Donald Trump: January 7, av Michael Schellenberger (10 dec 2022)

Del 5 – The Removal of Trump from Twitter, av Bari Weiss (12 dec 2022)

Del 6 – Twitter, The FBI Subsidiary, av Matt Taibbi (16 dec 2022)

Del 7 – The FBI & the Hunter Biden Laptop, av Michael Schellenberger (19 dec 2022)

Del 8 – How Twitter Quietly Aided the Pentagon’s Covert Online PsyOp Campaign, av Lee Fang (20 dec 2022)

Del 9 – Twitter and “Other Government Agencies”, av Matt Taibbi (24 dec 2022)

Del 10 – How Twitter Rigged The COVID Debate, av David Zweig (26 dec 2022)

Del 11 – How Twitter Let the Intelligence Community In, av Matt Taibbi (3 jan 2023)

Del 12 – Twitter and the FBI “Belly Button”, av Matt Taibbi (3 jan 2023)

Del 13 – How @scottgottliebmd – a top Pfizer board member – used the same Twitter lobbyist as the White House to suppress debate on Covid vaccines, INCLUDING FROM A FELLOW HEAD OF @US_FDA!, av Alex Berenson (9 jan 2023)

Del 14 – THE RUSSIAGATE LIES
One: The Fake Tale of Russian Bots and the #ReleaseTheMemo Hashtag, av Matt Taibbi (12 jan 2023)

Del 15 – Facebook reassuring the White House that they were censoring ”often-true content” that ”does not contain actionable misinformation” but was ”discouraging vaccines.”, av Michael Schellenberger (12 jan 2023)

Del 16 – Supplemental More Adam Schiff Ban Requests, and ”Deamplification”, av Matt Taibbi (13 jan 2023)

Del 17 – How the pharmaceutical industry lobbied social media to shape content around vaccine policy, av Lee Fang (16 jan 2023)

Del 18 – MOVE OVER, JAYSON BLAIR: TWITTER FILES EXPOSE NEXT GREAT MEDIA FRAUD, av Matt Taibbi (27 Jan 2023) Matt kallar den del 15, men måste ha missat några.

Del 19 – TWITTER FILES #16 Comic Interlude: A Media Experiment, av Matt Taibbi (19 feb 2023)

Del 20 – TWITTER FILES #17 New Knowledge, the Global Engagement Center, and State-Sponsored Blacklists, av Matt Taibbi (2 mars 2023)

Del 21 – Statement to Congress THE CENSORSHIP-INDUSTRIAL COMPLEX, av Matt Taibbi (9 mars 2023)

Del 22 – TWITTER FILES #19 The Great Covid-19 Lie Machine Stanford, the Virality Project, and the Censorship of “True Stories”, av Matt Taibbi (17 mars 2023)

Bonus: Facebook files Del 1 – Obtained emails showing that the CDC had significant influence over covid moderation at Facebook and Instagram, av Robby Soave (19 jan 2023)

Infographic gjord av Epoch Times som snabbt sammanfattar det viktigaste av vad som framkommit i mitten av januari via Twitter Files. Klicka för att komma till full upplösning.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s