Corona räddade de nyfödda

Dessa bilder förklarar sig själva. Tagna ur Lessons from the Lockdown av Health Choice, baserade på offentlig statistik från den amerikanska myndigheten CDC (Center for Disease Control).

Bilden kan innehålla: text
Något mystiskt räddade 30% av de barn som normalt dör under april-maj, samtidigt som folk dog som flugor på ålderdomshem. Vad kan det vara?
Bilden kan innehålla: text
Så gott som hela förändringen av barnadödligheten kom från de nyfödda. Av någon anledning förskonades fler än 200 nyfödda per vecka från döden under tiden för karantän på grund av Covid-19.

Bilden kan innehålla: text
Ett märkligt sammanträffande att ungefär samtidigt som barnadödligheten kraftigt gick ner, märktes en skarp nedgång i antalet vaccinationer av nyfödda på grund av att föräldrar inte tog sina nyfödda till de vanliga hälsokontrollerna.
Ingen fotobeskrivning tillgänglig.
Eller är det kanske inget märkligt sammanträffande? Inte enligt t.ex. denna peer reviewade och i Sage publicerade studie som undersöker om det finns något samband mellan spädbarnsdödlighet och rutinmässig vaccinering av nyfödda … https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3170075/

Vad kan vi dra för slutsatser av detta?

Tack till min Facebookvän Kent Modin (och fler innan honom) för grävandet.

En reaktion till “Corona räddade de nyfödda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s