Coronaviruset

Alla pratar om det. Panik! Vi måste bunkra och preppa! Vilken fruktansvärd sjukdom! Halva jorden kommer dö! Ekonomin kommer gå under! Vi måste tvångssterilisera … oooops! tvångsvaccinera och tvångsomhänderta folk och avskaffa kontanter! Vi måste inskränka yttrandefriheten ytterligare! Vi måste ta alla möjliga steg för att inte råka ut för denna hemska pandemi! Ve den som bara vågar ifrågasätta hur allvarligt det är!

Jag vill egentligen inte skriva om Coronaviruset och därmed bidra till att det upptar ännu mer utrymme, men eftersom många är väldigt rädda och tjatet om det (till skillnad från viruset) verkligen är ÖVERALLT nu, går det inte att undvika att tala om det. Egentligen finns allt som behöver sägas i memet ovan, som sätter det i perspektiv.

Statistik från WHO 3 mars 2020

Antalet som dött av viruset utanför Kina var enligt WHO 3 mars 2020 166 personer. Det är alltså 166 döda utanför Kina efter ungefär 4 månader, och influensasäsongen är nästan över. 10 566 personer har bekräftats vara smittade.

Jämför med WHO:s egen beskrivning av vad man räknar med för den vanliga säsongsinfluensan:

Illnesses range from mild to severe and even death. Hospitalization and death occur mainly among high risk groups. Worldwide, these annual epidemics are estimated to result in about 3 to 5 million cases of severe illness, and about 290 000 to 650 000 respiratory deaths.

WHO, https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/influenza-(seasonal), min fetmarkering

Är det kanske så att många är rädda bara för att media och etablissemang säger att vi ska vara rädda, inte för att det faktiskt utgör någon större fara? Är det för att det är nytt och något vi inte känner till?

100 000 smittade av coronaviruset jämfört med de 3-5 miljoner som inte bara blir smittade utan även allvarligt sjuka av en vanlig influensa utgör mindre än 2-3 procent så stor spridning, och om man bara räknar de 10 000 smittade utanför Kina blir spridningen 2-3 promille av spridningen av en influensa. 166 döda jämfört med 290 000 till 650 000 är mellan en fjärdedels och en halv promille så många dödsfall jämfört med den årliga influensan. Räknar man med dödsfallen i Kina blir det 0,5-1,2% så många döda som av den årliga influensan.

Sett i relation till vad som faktiskt har hänt och till den vanliga influensan, varför hysterin? Man skulle kunna vända på det och säga att det snarare är så att vanlig influensa får mellan en fjärdedel och en halv promille så mycket uppmärksamhet som coronaviruset, vilket gör att coronaviruset rationellt sett får över en miljon gånger mer uppmärksamhet än det borde..

Visst, vi har ännu inte de slutgiltiga siffrorna för hur många som kommer smittas och eventuellt dö av coronaviruset i år, men man räknar med att smittan kommer nå sin topp i Kina i mars. Nu en fjärdedel in i mars har 80 651 människor smittats i Kina. Kinas befolkning är 1,44 miljarder. Lite drygt fem hundradels promille av Kinas befolkning har smittats. I Sverige har 101 personer smittats. Det är ungefär en hundradels promille av befolkningen. Och här har ingen ännu dött.

Antalet nya fall i Kina har redan klingat ut. Globalt nödläge? Statistik från http://coronavirus-realtime.com/ 7 mars 2020

Som vi kan se i diagrammet ovan har antalet nya fall i Kina klingat av sedan mitten av februari. Mortaliteten var enligt statistiken också absolut värst i början i Wuhan. Ingen vet varför. Om vi tittar på kurvorna kan vi anta att resten av världen ligger ungefär en månad efter Kina, därmed kommer antalet nya fall med största sannolikhet mattas av även i resten av världen före utgången av april, kanske redan i början av april.

Med andra ord kanske djuren säger det bäst:

Visa källbilden
Visa källbilden

Lyckad psyop?

När vi nu etablerat det reella hotet från detta virus som relativt litet, hur kan då så många ha blivit skrämda, mycket mer än under tidigare ”pandemier”? Eller med andra ord, varför blev denna psyop så lyckad? Att media spelar stor roll i att blåsa upp det hela råder det ingen tvekan om. En faktor skulle kunna vara att man denna gång verkligen ville göra folk jätterädda, t.ex. för att försöka ta ner världsekonomin av någon specifik anledning (*host* göra det svårare för Trump i valet och rädda sitt skinn *host*). En annan faktor att man den här gången fick med alternativrörelsen på det först, där gatekeepers och kontrollerad opposition pumpat ut skrämselpropaganda i månader innan vanlig media hakade på. Skrämselklipp spreds på sociala medier. Det har bevisats att det var tillverkat i ett labb, och att det innehåller HIV, samt har stora likheter med SARS och MERS. Folk börjar undrar vad avsikten är? Vill de döda alla? Och så börjar rädslohjulet snurra. Rykten om att Kinas regering tystar och mörkar. Hemska bilder. Folk som blir frihetsberövade. Nytt är också att de hade ett stort event för att förbereda alla inblandade parter i spridandet av rädslan, samt att de under detta event nämnde att folk litar på sina chefer och att man bör få med dem på tåget. Företag har också uppmanats att ha en officiell policy, vilket gör att det inte bara pratas om det överallt utan även tas försiktighetsåtgärder överallt. Och om det är så måste det väl vara farligt, eller?

Mycket märkligt runt detta virus

Eftersom det är lika bra att inte prata mer om coronaviruset än nödvändigt behöver vi inte gå in mer på Event 201, som i oktober – bara någon vecka innan ”utbrottet” – simulerade en coronaviruspandemi, där man bland annat talade om hur viktigt det är att stävja ”fake news” på sociala medier och vikten av att engagera näringslivet i medvetandegörandet om hotet, att eugenisten Bill Gates – som 2017 varnade för att en pandemi kommer bryta ut och kräva 30 miljoner dödsoffer närmaste decennium (2017, lagom efter att Trump blev president) – är inblandad i både patent på coronavirus och utveckling av vaccin för dem, att smittan började i staden där Kinas enda labb klassat för jobb med biosäkerhet finns (kallat P4 med säkerhetsnivå 4), att de jobbade just på ett sådant virus och att de tidigare stoltserat med att de gjort så att fladdermusvirus kan smitta människor (naturligtvis med den ädla avsikten att ”utveckla vaccin” mot det), att en bok skrevs 1981 om just ett sådant utbrott med början i Wuhan, att Kinas obligatoriska vaccinationslag trädde i kraft 1 december 2019 – exakt samma dag de säger att utbrottet började, att det är märkliga sammanträffanden med 5G – världens största 5G-nät började användas 1 november i Kina (folk trillar ihop precis som fåglarna i Nederländerna under 5G-testet där, men man säger att det är coronaviruset som orsakar det), att Kanadas nationella labb hade ett nytt coronavirus som smittar människor redan 2013, att viruset möjligen kan ha smugglats från Kanada till Kina (i juli 2019 avskedades en person vid Kanadas enda nivå-4 labb efter en ”policy breach” (där den anställde vid Kanadas enda nivå 4-labb uppges otillåtet ha tränat personal vid labbet i Wuhan och vem vet om det slank med ett virus eller instruktioner för att bioingenjöra det?)), och en massa annat smått och .. gott är nog fel ord..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s