Oera Linda-boken

”Skriven i Liuwert, i det tretusen fyrahundra och fyrtionionde året efter att Atland sjönk”.

En bok som själv hävdar att den är väldigt gammal. Skriven på gammalfrisiska. Vissa hävdar att den är så gammal som smått otroliga ca 10 000 år. Ska bli spännande läsning!

UPPDATERING: Efter att ha läst den kom jag fram till att den inte är äkta, så jag kan inte längre rekommendera den, förutom som en studie i hur man redan på 1860-talet på ett modernt och avancerat sätt försökte påverka allmänheten med falsk historieskrivning.

Den som är intresserad har här tillgång till en engelsk översättning från 1876 (uppdatering: såg precis att några akademiker jobbar på en ny förbättrad översättning direkt från gammalfrisiskan, till skillnad från denna som först översattes till nederländska, men det kan dröja ett tag till innan den kommer ut, så hugg i med denna så länge vet jag, ska försöka komma ihåg att uppdatera här bör jag märker att den är tillgänglig). Uppdatering: Översättaren publicerar löpande på sin blogg, där det även finns mycket annat matnyttigt. Klicka här. Bland annat finns den även utgiven och översatt till svenska, som man kan ta del av genom att klicka här.

Sidan 48 i originalmanuskriptet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s